Мед Атлант

У селі на Франківщині вимагають переобрати директорку школи

Жителі села Камінне Івано-Франківської територіальної громади сьогодні прийшли до Івано-Франківської міської ради з протестом. Вони не визнають результату конкурсу на посаду директора місцевої школи та вимагають провести конкурс повторно, пише  Суспільне .

До адмінбудинку в Івано-Франківську прийшли приблизно 30 жителів села Камінне. Вони виступають проти призначення Руслани Непеляк на посаду директора сільської гімназії.

Ольга Приймак працює вчителькою. Жінка каже, що від колективу на конкурс подалась одна претендентка – Наталія Гаманюк. Інші ж на знак підтримки своєї кандидатури не висували. Однак на конкурсі перемогла Руслана Непеляк, яка живе в іншому селі та до того не працювала в цьому закладі.

Ми вважаємо, що вона не знає колективу. Коли представляли людину у школі з департаменту, вона не виявила бажання з нами поспілкуватися, не виявила бажання щось дізнатися. У її виступі усі дані про нашу школу – застарілі, – каже Ольга Приймак.

27 червня у гімназії провели батьківські збори, на яких обговорювали результати конкурсу на посаду директора. У протоколі пише, що батьки вирішили звернутися до голови Івано-Франківської громади з вимогою не визнавати результати конкурсу, інакше вони звертатимуться до суду та заборонять дітям відвідувати школу. “За” проголосували 49 людей.

Мати учня гімназії у селі Камінне Богдана Данилюк каже, що жінка приїхала підтримати кандидатуру Наталії Гаманюк.

По-перше, вона молода, розумна, має високі досягнення у своїй учительській діяльності. Будемо достукуватися, щоб до нас прислухалися, – говорить Богдана Данилюк. – Бо я думаю, що дослухатися до батьків – це важливо. Батьки також мають право обирати, хто має навчати їхніх дітей, кому вони довіряють.

Наталія Гаманюк каже, що конкурс на посаду директора гімназії складався з трьох етапів: тестові, ситуаційні завдання та презентація плану розвитку школи. Вона програла з різницею в одну цілу, дві десятих бала.

Не можу сказати, чи це було чесно, чи не було. Єдине, що мене здивувало – це чому мене ще при захисті плану спитали, чи я не хочу бути заступником директора школи, чи мені це не пропонували, – мовить Наталія Гаманюк. – І вже під час оголошення рішення було рекомендовано підписати угоду на директора з Русланою Непеляк, а мене рекомендовано заступником директора школи.

Відтак учасники акції зустрілися з головою територіальної громади Русланом Марцінківим та працівниками виконкому.

Там, де людина ніде не знаходить собі місця, ніякий педагог, вона раптом стає після пільгової пенсії директором школи у Камінному. Був невеликий відрив між ними. Аби врегулювати цю ситуацію, запропонували пані Наталії бути заступником. Якщо би вона погодилася ним стати, то ми розуміємо, що в будь-якому випадку вона матиме вплив і на керівника, – каже секретар міської ради Віктор Синишин. – Якщо би керівник зробив щось не так, то це би знав профільний заступник Ігор Євстахович, і ці питання можна було би врегулювати. Станом на зараз комісія проведена відповідно до чинного законодавства і оцінки виставлені такі, як поставила вся комісія.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...