Мед Атлант

До запуску українських «COVID-сертифікатів» усе готове – Шмигаль

Україна очікує завершення аудиту українського електронного ковід-сертифікату Європейською комісією.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час засідання уряду сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Ми в постійному переговорному процесі з європейцями і чекаємо завершення аудиту нашого електронного сертифікату Європейською комісією. Наша мета – повернути українцям можливість безперешкодно подорожувати світом. Даю доручення віцепрем’єр-міністру з питань євроінтеграції Ользі Стефанішиній активізувати роботу щодо завершення аудиту електронного сертифікату і підписання відповідної угоди з Єврокомісією”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр нагадав, що уряд уже схвалив постанову, яка визначає порядок використання таких сертифікатів, з 1 липня почнеться бета-тестування електронних ковід-сертифікатів у додатку “Дія”. “Все готово до запуску документів”, – зазначив глава уряду.

Також Прем’єр-міністр зауважив, що в Україні вже працює 130 центрів вакцинації проти COVID-19, та відзначив роль місцевої влади у відкритті таких центрів.

Як повідомлялося, віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина раніше поінформувала, що до кінця червня Україна завершить роботу над сертифікатами вакцинації. Вона запевнила, що документ відповідатиме стандартам ЄС та дозволить відновити подорожі мешканців України до країн Євросоюзу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...