Мед Атлант

На Прикарпатті розцвіло лавандове поле

У селі Коршів Коломийського району розцвіло лавандове поле.

Про це повідомили на сторінці “Царина лаванди” у Facebook.

Власники лавандових грядок – Іван та Анна Коцаби. Вперше кущі розквітли минулого року, а посадили їх три роки тому, повідомляє Репортер.

У Провансі Коцаби не були, але планують, як закінчиться карантин. Кущі садили, в першу чергу, для бджіл, бо мають пасіку, про туристів і фотосесії тоді й не думали.

«Дружина ще студенткою їздила на практику до Криму, де вирощують лаванду. Але ми б ніколи не подумали, що в наших широтах така рослина може себе нормально почувати. А інформація про те, як вирощувати лаванду, в Україні майже відсутня, – розповідає Іван Коцаба. – Перші кущі приїхали до нас з Білої Церкви. Спочатку їх було 10, потім подумали за більшу плантацію. Так восени 2018 року закупили десь 2,5 тис саджанців».

Основний продукт, який Іван та Анна виготовляють з лаванди, – ефірна олія. За словами пана Івана, з 1 кг суцвіття виходить до 10 мл олії. Олію можна купувати на місці, або в Instagram, на сторінці «Царина лаванди». Також планують робити мед з вмістом лаванди.

Сезон цвітіння лаванди недовгий, приблизно місяць.

Помилуватися лавандою можна з 12:00 до 17:00 щодня.Також на полі пропонують проводити фотосесії. Ранкові можна забронювати з 05:00 до 12:00, а вечірні – після 17:00.  Вхід на територію платний.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...