Мед Атлант

Адвокати просять відпустити Астанова під нічний арешт

Адвокати Ельдара Астанова просять суд відпустити його під нічний домашній арешт. Про це вони сказали 2 липня на засіданні Богородчанського районного суду. Зараз обвинувачений у вбивстві студентки з Болгарії перебуває під цілодобовим домашнім арештом, пише Суспільне Карпати.

Сьогодні на засіданні мали заслухати експертів обласного бюро судово-медичної експертизи, проте вони не прийшли.

Прокурор Денис Свірідов просив продовжити для Ельдара Астанова цілодобовий домашній арешт. Основною причиною називає те, що він обвинувачується в особливо тяжкому злочині.

Встановлені ризики щодо переховування від органів досудового розслідування та впливу на свідків і потерпілого та інших учасників провадження продовжують існувати, – каже прокурор.

Натомість захисники Астанова просять у суду змінити запобіжний захід – із цілодобового домашнього арешту на нічний. Адвокатка Надія Шпак каже, ризиків, що обвинувачений впливатиме на свідків і переховуватиметься від слідства немає.

Наш підзахисний жодного разу не порушив ті вимоги, які йому були приписані судом, приписані під час досудового розслідування і ті вимоги, які виставляє у своїх клопотаннях прокуратура, не порушив, – каже Надія Шпак.

Інший адвокат Петро Кучкуда говорить, що прокуратура не надає нових аргументів для цілодобового домашнього арешту. А його підзахисного позбавили права навчатися та відвідувати лікаря.

Не маючи ні родини, ні близьких, він цілодобово перебуває у квартирі, в чотирьох стінах, в ізоляції. Навіть не може сходити вирішити свої життєві потреби – придбати продукти харчування, предмети гігієни, – каже Петро Кучкуда.

Я перехворів коронавірусом. Дайте мені хоча б реабілітуватися. Те, що ви так на мене дивитеся – це не означає, що я добре виглядаю. Дайте мені можливість пройти комплексне обстеження і ви тоді все побачите. Те, що я відчуваю не передати словами, – сказав Ельдар Астанов.

Після перерви у нарадчій кімнаті, суд ухвалив рішення – цілодобовий домашній арешт для Ельдара Астанова продовжили.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...