Мед Атлант

У Калуші виплатили 15 000 гривень двом випускникам, які здобули 200 балів

2 липня на оперативній нараді у міськвиконкомі начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян повідомила про попередні підсумки цьогорічної кампанії зовнішнього незалежного оцінювання.

ЗНО-2021 у Калуші тривало з 25 травня по 15 червня. Пункти тестування були відкриті на базі шести закладів загальної середньої освіти. Нагадаємо, максимальна кількість пунктів була задіяна для наймасовішого тестування — з української мови та літератури, а загалом у Калуші випускники складали ЗНО з шести предметів (української мови і літератури, математики, історії України, англійської мови, біології і географії).  До тестування у Калуші були задіяні 323 особи персоналу, інформують “Вікна”.

За словами Ірини Люклян, тестування в Калуші відбулося на високому рівні, нарікань і скарг не було. Загалом з 5488 учасників у пункти проходження ЗНО у Калуші з’явилися 2820 (в середньому близько 51%). Найвищою була явка на ЗНО з української мови і літератури — 91%, найнижчою — на ЗНО з географії — 48%.

Цього року в Калуській громаді є три результати 200 балів у двох випускників. Під час оперативної наради заступник міського голови Богдан Білецький вручив сертифікати на виплату премій у розмірі 5000 гривень за кожен максимальний результат на ЗНО.  Два сертифікати вручили випускниці Пійлівського ліцею Уляні Ковалів, яка отримала по 200 балів на ЗНО з англійської мови та історії України, та один — випускнику Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка Назару Забавському — за 200 балів на ЗНО з історії України.

Цього року випускники Калуської громади вперше отримують премії за результати ЗНО.  До речі, цього року лише 27 випускників по Україні отримали по 200 балів на двох іспитах, а ЗНО з історії України на максимум склали всього 23 учасники тестування з-понад 203 тисяч, у тому числі і двоє випускників з Калуської громади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...