Мед Атлант

На Прикарпатті викрили подружжя, яке розповсюджувало наркотики через Telegram-канал

Чоловік і дружина налагодили схему збуту наркотиків за допомогою інтернету.

Наркотичні засоби і психотропні речовини підозрювані збували покупцям, шляхом розміщення «закладок» на території обласного центру й області. Місячний прибуток подружжя становив понад тисячу доларів США.
Слідчі Івано-Франківського районного управління поліції спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань та із залученням спецпідрозділу «Корд», за процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Івано-Франківська викрили двох осіб, які незаконно збували наркотичні засоби та психотропні речовини.
Правоохоронці з’ясували, що до збуту амфетаміну причетні 29-річний чоловік та 28-річна жінка, мешканці Івано-Франківська. Вони отримували посилки з наркотиками через поштові відправлення. Далі фігуранти здійснювали фасування товару на одній із квартир обласного центру, а у подальшому продавали через Telegram-канал, шляхом закладок.
Спочатку замовник надсилав на рахунок зловмисників кошти, після цього підозрювані розкладали «закладки», а у кінцевому результаті замовник отримував фото з координатами товару.
Місячний прибуток за незаконний сімейний бізнес становив більше тисячу доларів США.
29 червня слідчими проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання та в автомобілях зловмисників. В результатів заходів вилучено десяток пакетів з амфетаміном. Крім того, виявлено банківські картки, електронні ваги і мобільні телефони.
Наразі їх затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Подружжю загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Судом обрано їм запобіжний захід.
Правоохоронці встановлюють канали постачання наркотичних засобів, а також встановлюють інших учасників, які причетні до злочину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...