Мед Атлант

Через штам “Дельта” уряд повернув необхідність встановлювати “Дій вдома”. Але це стосується не всіх

З 2 липня українським туристам після повернення з Росії, Індії, Португалії та Великої Британії знову необхідно встановлювати застосунок “Дій вдома”. А все через штам “Дельта”, який циркулює у цих країнах.

Так, додаток доведеться встановлювати громадянам України, які перебували на території цих країн не менше 7 днів протягом останніх двох тижнів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на коронавірус, який проводять під час перетину кордону, інформує “Громадське”. 

Щоб повернутися в Україну з цих країн, нашим громадянам потрібен негативний результат експрес-тесту, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон.

Такий тест проводять до проходження паспортного контролю. Якщо українці цього не зроблять, їм необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку «Дій вдома».

Для іноземців та людей без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

Детальніше про штам

Його вперше виявили в Індії. Цей штам має дві ключові мутації зовнішньої «спайкової» частини вірусу, яка прикріплюється до клітин людини.

За даними департаменту громадського здоров’я Англії, цей штам у 1,6 раза заразніший, ніж штам «Альфа», у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше — до реанімації. Водночас вакцини проти цього штаму, ймовірно, є ефективними.

В Інституті проблем математичних машин і систем Національної академії наук України заявили, що через поширення у сусідній Росії цей штам може ще до кінця літа спричинити в Україні нову хвилю коронавірусу. В Україні вже зафіксували декілька випадків зараження штамом «Дельта».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...