Мед Атлант

Калушани перестали одягати маски в маршрутках

Калушани перестали одягати маски в маршрутках. На цьому акцентував на оперативній нараді в міськвиконкомі заступник начальника управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрій Тимків.

Калушани почали дуже безпечно поводити себе в громадському транспорті, не одягаючи масок. Крім того, було помічено, що й водії не дотримуються маскового режиму, акцентував Юрій Тимків, інформують “Вікна”.

За словами посадовця, потребує більш детального опрацювання й санітарна обробка автобусів.

Ми пишемо листи і проводимо телефонні розмови з перевізниками, — зазначив Юрій Тимків.

Щодо соціальної “Картки калушанина”, то жодних технінчих перепон для видачі її калушанам немає, запевнив заступник начальника управління економічного розвитку міста Калуської міської ради. Картки калушанина передали в ЦНАП. Процес видачі карток затягнувся через період відпусток.

Раніше йшлося, що перевагою “Картки калушанина” буде те, що власник картки зможе платити меншу суму за проїзд, платні паркування, які збираються запровадити, та мати знижки на відвідування культурних закладів. Для пільговиків проїзд залишатиметься безкоштовний, однак буде встановлений ліміт для поїздок, як для інших сфер. Водій завдяки зчитуванню валідатора бачитиме фотографію людини.

Дана картка є по-суті платіжним засобом, каже Юрій Тимків. Користуватися нею зможуть навіть школярі, які доїжджають до навчального закладу. Тому батькам необов’язково давати кошти на проїзд чи навіть обід в шкільній столові. Адже завдяки валідації через відповідний пристрій можна буде уникнути готівкого розрахунку. А ще батьки будуть знати, скільки коштував обід дитини, скільки місто витратило коштів на її проїзд та проконтролювати інші покупки.

Наразі закуплено 10 тисяч карток, за які заплатили 140,4 тисячі гривень. Тобто вартість однієї картки становить 14 грн. Це набагато дешевше, аніж в інших містах, каже Юрій Тимків, де така картка коштує не менше 30 грн.

Спочатку видадуть картки пільговим категоріям, далі — пенсіонерам. Поки що планують видати 30 тисяч карток. Коли всі отримають картки, запускатимуть транспортний модуль, потім — шкільний, медичний і т. д. Термін дії картки безстроковий. Проте все залежатиме від виду пільги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...