Мед Атлант

У Франківську на перехресті з’єднаних бульварів встановлять світлофор та облаштують велодоріжку

У Івано-Франківську продовжують будівельні роботи на ділянці, що з’єднує Північний та Південний бульвари.

Кілька тижнів тому там запустили рух транспорту у тестовому режимі. Вже найближчим часом на перехресті у районі вулиці Тичини встановлять світлофорний об’єкт.
Крім цього, робітники облаштовують тротуар та велодоріжку зі сторони вулиці Сонячної. Дещо згодом перейдуть й до інших відрізків.
Варто зазначити, що будівництво проходить в умовах щільної існуючої забудови. Ділянки вздовж об’єкту є приватизованими, тому в умовах обмеженого простору намагаємось умістити тротуари, електроопори, велодоріжки та зелені зони.
Наприклад, з однієї сторони вулиці облаштуємо тротуар, а з іншої сторони – суміщену двосторонню велосипедно-пішохідну доріжку, де пішоходи матимуть перевагу для руху.
Стосовно ширини велодоріжки та тротуару. Оскільки доріжка для велосипедистів є двосторонньою, то згідно діючих норм, ширина при новому будівництві становить 3 метри, а тротуару – 2,25 метри, – повідомляють на сторінці Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради.
Всі роботи відбуваються відповідно до Державних будівельних норм України, а саме: ДБН: В.2.3-5:2018 та ДБН Б.2.2-12:2018.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...