Мед Атлант

Дорожню розмітку в Калуші наносять вночі

Через несприятливі погодні умови в місті було тимчасово припинено нанесення дорожньої розмітки. Оскільки наносити розмітку на мокру і вологу поверхню не можна наносити фарбу.

Сьогодні ввечері представники компанії знову приїдуть у Калуш і будуть наносити розмітку ввечері та вночі, зазначив начальник відділу благоустрою та закупівель управління житлово-комунального господарства Юрій Бідюк, інформують “Вікна”.

Будуть наносити і осьову розмітку, і розмітку на пішохідних переходах.

Щодо якості нанесення, на якій акцентував міський голова Андрій Найда.

«Є об’єктивні причини, які від виконавців не залежать, — зауважив Юрій Бідюк. — Якщо асфальтували дорогу струменевим методом, і фарба потрапляє на це місце, то вона на смолі не тримається».

«Ідеться про пішохідні переходи, — відповів Андрій Найда. — Там ремонту струменевим методом не було. На багатьох переходах просвічується асфальт».

Нагадаємо, що 26 березня було оголошено повторний тендер на нанесення і відновлення дорожньої розмітки Аукціон відбувся 18 травня. Цього разу у торгах взяли участь три компанії: ТОВ «Дорсервіс Україна»,  ТОВ “Трафік Менеджмент Груп”  і ТОВ “БПГ”.  А найменшу ціну — 609 тис. гривень — запропонувало ТОВ “Трафік Менеджмент Груп”. Таким чином, економія за підсумками тендеру склала 291 тис. гривень. 

Згідно з тендерною документацією, впродовж 2021 року запланували нанести і відновити майже 70 км ліній дорожньої розмітки і близько 2285 квадратних метрів розмітки з допомогою трафаретів. Розмітку мають наносити густою акриловою фарбою з гарантійним терміном шість місяців експлуатації.

До речі, минулого року управління житлово-комунального господарства проводило тендер на нанесення і відновлення дорожньої розмітки на таку ж суму — 900 тис. гривень. Тоді участь у тендері взяли всього дві компанії: ТОВ «Роад-лайн» і ТОВ “Трафік Менеджмент Груп”, а переможцем тендеру стало ТОВ «Роад-лайн» з пропозицією близько 765 тис. гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...