Мед Атлант

У недіючому котлі Бурштинської ТЕС врятували пташеня боривітра

Працівники Бурштинської ТЕС під час планового огляду обладнання котлотурбінного цеху виявили на непрацюючому котлі одного із представників родини соколових, які мешкають в регіоні, а саме — боривітра звичайного.

Щоб птах не загинув, його спіймали та викликали спеціалістів Державної екологічної інспекції, розповів у соцмережі завідувач сектору тваринного світу та біоресурсів Держекоінспекції Руслан Чорненький, передають Вікна.

Боривітра відвезли на огляд до ветеринарного лікаря в Галицький національний природний парк. Після нетривалої перетримки птаха випустять у природне середовище існування неподалік місця вилову.

Боривітер — назва кількох видів роду сокіл (Falco). Боривітри відрізняються своєю поведінкою під час полювання, коли вони ширяють на висоті 10-20 м над землею, виглядаючи жертву, зазвичай невеликих ссавців, ящірок або великих комах. Інші соколи більш пристосовані до активного полювання в польоті. Значна частина оперення боривітрів бурого кольору.

Свою назву боривітер отримав за звичку час від часу зависати на одному місці в повітрі, вистежуючи здобич, тримаючись проти вітру і ніби переборюючи його. Для ширяння боривітри користуються висхідними потоками повітря. Місцеві назви — постільга, трепещук, вітролом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...