Мед Атлант

З 15 липня в Україні починають діяти групи підтримки для батьків, які втратили дитину

В Україні з 15 липня починають діяти групи підтримки для батьків, які пережили втрату дитини під час вагітності, пологів або за короткий час після них. Така втрата призводить до тяжкого горя, і люди потребують особливої підтримки.

Про це “Громадському” повідомили представники організації «Опіка Ангела».

Групи підтримки будуть вести спеціально навчені волонтери, які також мали досвід втрати, пережили горе та готові допомагати іншим. В травні та червні навчання пройшли 20 волонтерів — ведучих із різних міст Україні за підтримки MH4UA.

«Лише після групи підтримки мені по-справжньому стало легше. Я змогла говорити про те, що сталося, змогла згадувати без болю та сліз, змогла почати дивитись у майбутнє», — розповіла Тетяна, одна з учасниць групи підтримки.

Групи збиратимуться раз на місяць, участь у них безоплатна, зареєструватися можна тут.

Загалом в Україні буде 10 таких онлайн-груп, одна з яких буде підтримувати жінок на шляху до наступної вагітності після втрати, інші ж націлені на допомогу у проживанні горя.

Як пояснила тренерка ведучих груп підтримки, травмотерапевтка Ксенія Віттенберг, коли вона працює з людьми, що пережили втрату, відчуває, як їм бракує додаткової підтримки.

«В таких групах немає ієрархії, що дозволяє учасникам сформувати особливу довіру один до одного. “Своїй людині” легше ставити “незручні питання”. Людині в горі здається, що все життя проходить начебто “за стіною”. У форматі “рівний рівному” підтримка йде “зсередини”, “з цього боку стіни”. Таку допомогу легше прийняти», — розповіла вона.

«Опіка Ангела» — це організація, створена батьками, які втратили дітей, для підтримки тих, хто переживає важкий час зараз чи пережив втрату раніше. Вони хочуть стати опорою для батьків та дотичних сторін, які проходять через горе.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...