Мед Атлант

Ще один франківець отримав звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківська”

Сьогодні, 8 липня, на сесії міської ради Івано-Франківська присвоїли звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківська” ще одному мешканцю.

Йде мова про Степана Волковецького, голові Івано-Франківського обласного об’єднання “Просвіта” ім. Т. Шевченка.

Довідково.

Народився 30 січня 1947 р. у с. Витвиця на Івано-Франківщині. В 1964 р. з медаллю закінчив Витвицьку ЗОШ та поступив на фізичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка.

З 1969 р. працював у науково-дослідному інституті «ВНІІпроектасбест» (Свердловська обл., Росія).Після служби в армії (1971—1972) поступив до аспірантури Московського гірничого інституту і 1976 р. захистив кандидатську дисертацію.

В 1978 році повернувся на батьківщину і упродовж наступних 12 років працював в Івано-Франківському інституті нафти і газу асистентом кафедри фізики, старшим викладачем, доцентом, професором кафедри вищої математики. Отримав вчене звання доцента кафедри вищої математики.

У 1989 р. розпочав громадсько-політичну діяльність: входив до першого Правління Івано-Франківського Товариства української мови ім. Т. Шевченка, проводив роботу по організації осередків. Був делегатом Установчого з’їзду Руху (вересень, 1989).

В 1990 р. обраний до Верховної Ради України. Як член та секретар Комісії мандатної та з питань депутатської етики брав активну участь у розгляді питань, пов’язаних з депутатською етикою, розробленням законодавства про статус народних депутатів, тимчасового регламенту Верховної Ради та багатьох інших законів. Входив до Президії Народної Ради – опозиції у Верховній Раді України, був заступником голови Тимчасової комісії парламенту України з проведення Всеукраїнського референдуму (1991).

Був співавтором (разом з Л. Лук’яненком) одного із проектів Акту проголошення державної незалежності України, автором багатьох законодавчих ініціатив та безпосереднім учасником процесу проголошення незалежності України.

У 1994 р. вдруге обраний до Верховної Ради України. Протягом обох скликань був уповноваженим депутатської групи в українському парламенті від Івано-Франківської області (1990—1998). Входив до Комісії у закордонних справах.

Двічі обирався головою Івано-Франківської обласної ради. З 1998 р. до 2003 р. С. Волковецький — Надзвичайний і Повноважний Посол України в Грузії.

У 2003 р. очолив Івано-Франківське обласне об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка.

В 2009 році вдруге очолив обласне об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, де і досі працює на громадських засадах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...