Мед Атлант

Прикарпатські атовці виступили проти створення консультативних рад при ОДА

Сьогодні, 9 липня, на сесії Івано-Франківської обласної ради виступили ветерани АТО/ООС щодо утворення при ОДА консультативних рад у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України.

Голова Івано-Франківської обласної асоціації учасників та ветеранів АТО Мирослав Кріль зачитав заяву, яка за його словами, є попередженням влади. Адже останнім часом спостерігається збільшення тиску на ветеранський рух, політики використовують захисників у власних цілях.

Офіс президента створює паралельну структуру – консультативну раду, а це розмиє повноваження.

“Ця консультативна рада не може ретранслювати думку ветеранів Прикарпаття. Ми готові відстоювати державність і не дозволимо нами маніпулювати” – зазначив представник Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв. 

Ми завжди готові співпрацювати з органами, як виконавчої, так і законодавчої влади (що ефективно й робили протягом минулих років) у питаннях вирішення проблем ветеранів війни, їх сімей, сімей загиблих і померлих учасників бойових дій на основі побудови сильної, незалежної, національно-свідомої, європейської Держави, а не досягнення вузькопартійних політичних цілей. Ми за об’єднання ветеранів в потужні ветеранські спілки по всій Україні і є прикладом цього об’єднання для багатьох. Але ініціатива цих об’єднань має йти від ветеранської спільноти, а не від сценаріїв, прописаних у владних кабінетах. Побратимам радимо не ставати маріонетками в чужій грі, а пам’ятати, що тільки в єдності наша сила! – йдеться в тексті офіційної заяви.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...