Мед Атлант

20 прикарпатських громад перемогли на конкурсі ініціатив

20 територіальних громад з Івано-Франківщини перемогли у конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад “Єврорегіон Карпати-Україна”. Про це Суспільному Карпати розповів виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

За його словами, було подано більше ста заявок на участь, 20 з них перемогли. Проводилося два окремі конкурси: один фінансувався з державного бюджету, інший – з обласного. Подаватися на них могли як громади, так і громадські організації, що діють на їхніх теренах.

“І в одному, і в другому були спільні пріоритети – це історико-культурна спадщина, збереження природної спадщини, безпека в громадах, подолання наслідків COVID-19 та розвиток спорту. Цього року не було туризму. Найбільше подали заявок на збереження історико-культурної спадщини, на другому місці по громадах – безпека, найменше було по природній спадщині”, – повідомив Ігор Мельничук.

Всього на реалізацію проєктів громад Прикарпаття передбачено фінансування у розмірі майже 20 мільйонів.

Серед громад, які перемогли на конкурсі – Ворохтянська, Калуська, Рожнівська, Косівська, Дзвиняцька, Коломийська, Городенківська, Долинська, Букачівська, Тлумацька, Верховинська, Лисецька, Калуська, Богородчанська та інші.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...