Мед Атлант

В ОДКЛ, куди госпіталізували дітей з укусами змій, сироваток від отрути немає

Антизміїних сироваток в обласній дитячій лікарні зараз немає.

Про це розповів “Суспільному” генеральний директор медзакладу Тарас Мельник. Та каже, якщо людина вчасно звертається до лікаря, то цієї антиотрути не потрібно: “Медикаментами ми повністю забезпечені, всім забезпечені. Ми готові до цього, тому що липень і серпень – це укуси змії, отруєння, травми. Ну звичайно, щоб по троє дітей поступало – це вперше таке. Але до 10 укусів в нас в рік є” .

За його словами, не зважаючи на відсутність сироватки, всіх пацієнтів , яких госпіталізовували через укуси змій, вдалося врятувати.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині через укуси змій одночасно госпіталізували трьох дітей у реанімаційне відділення обласної дитлікарні — двох хлопців з Прикарпаття та дівчину з Кривого Рогу.

Дванадцятирічна дівчинка з Кривого Рогу, яку 8 липня вкусила змія, досі лежить у реанімаційному відділенні Івано-Франківської обласної дитлікарні, двох хлопців перевели у хірургічне.

Шістнадцятирічного Миколу Костюка із Лісної Слобідки, що на Коломийщині, ушпиталили в обласну клінічну лікарню 8 липня. Змія вкусила його за ногу під час сіножаті. Стан хлопця був важким, тому його поклали в реанімацію. Сьогодні юнака перевели в хірургічне відділення. Микола розповідає, що змія його вкусила біля дому.

“Я робив сіно. Я йшов, йшов, і вона мене вкусила за ногу. Таке відчуття, ніби мене бджола вжалила, став на неї. Потім я подивися, а вона полізла, і я побіг додому”, — розповідає Микола Костюк.

Хлопець каже, що сьогодні почувається значно краще, ніж учора. Та в Миколи досі набрякла нога. У це ж відділення з реанімації перевели ще одного шістнадцятирічного юнака, якого вчора теж вкусила змія за ногу.

Зараз стан обидвох хлопців — середньої важкості, розповідає лікарка-хірург Людмила Завійська: “Набряки зменшуються, але утримуються на стопах. Проводиться далі дезінтоксикаційна терапія, протинабрякова”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...