Мед Атлант

На місці згорілої церкви в Новиці постає новий храм

На місці згорілої церкви в Новиці постає новий храм. Про це повідомляє Парафія Преображення Господнього, яка взялася відбудовувати храм на Калущині.

У Новиці в ніч на 11 червня 2018 року вщент згоріла церква. Пожежу ліквідували за вісім годин за допомогою восьми одиниць техніки 28 рятувальників. Згодом її рештки захоронили на цвинтарі й вирішили будувати храм з цегли, інформують “Вікна”. 

Нагадаємо, що згоріла церква в селі Новиці Калуського району була дерев’яною пам’яткою містобудування і архітектури місцевого значення. На пожежі врятували допоміжну будівлю церкви, дзвіницю та 5 поруч розташованих житлових будинків. Вогонь знищив будівлю церкви загальною площею 250 кв. метрів.

На пожежі було врятовано допоміжну будівлю церкви, дзвіницю та 5 поруч розташованих житлових будинків.

Майже рік не було спокою у православній громаді. На цей раз конфлікт розгорівся між прихильниками колишнього настоятеля храму Любомира Надорожного і його опонентами, які запідозрили його у фінансових оборудках і підробці документів. У понеділок обидві сторони погодилися, що чвари треба припинити.

Станом на 9 липня 2021 року залито склепіння та арки навколо бабинця, частково встановлено риштування ззовні та робочу площадку над центральною частиною, встановлюється опалубка на арки центральної частини та карнизу й армопояса на третьому рівні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...