Мед Атлант

Від початку року на Прикарпатті зафіксували 11 тис. витоків газу

З початку року на Прикарпатті зафіксували 11 тисяч витоків газу

Про це повідомляє АТ «Івано-Франківськгаз».

Основна кількість випадків обумовлена відсутністю вчасного технічного обслуговування внутрішніх газових мереж. Відповідно до чинного законодавства, відповідальність за внутрішні мережі газопостачання та газове обладнання у приватних будинках і квартирах несуть їх власники та балансоутримувачі.

Відповідальність за стан газопостачання у багатоквартирному будинку

9 липня 2021 року фахівці «Івано-Франківськгазу» спільно з головами ОСББ міста обговорили зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги»  та  необхідність техобслуговування газопроводів. Зустріч відбулася у форматі круглого столу, задля відкритого діалогу учасників.

«Протягом останніх кількох років  тисячі кілометрів внутрішніх мереж перебувають у неконтрольованому стані, що може призвести до аварійності, – зазначає директор з капітального будівництва АТ «Івано-Франківськгаз» Олександр Мандрик – Технічне обслуговування внутрішніх мереж, профільне міністерство зробило ринковою послугою. Відповідно, Держрегулятор у тарифі на доставку газу не передбачив витрати на такі роботи».

Тому, для забезпечення безперебійного газопостачання та уникнення нещасних випадків, ОСББ, балансоутримувач чи власник має укласти договір на  ТО внутрішніх систем газопостачання багатоквартирного будинку з газорозподільною компанією чи іншою організацією, яка має право на виконання таких робіт.

Проте, як свідчить статистика, балансоутримувачі/ОСББ чи їх власники не поспішають укладати договори на технічне обслуговування внутрішніх газових мереж. Що призводить до аварійності, а в деяких містах України – вибухів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...