Мед Атлант

Нічні гуляння: жителі села Вовчинець Франківської ТГ скаржаться на відпочивальників

Жителі села Вовчинець Івано-Франківської громади скаржаться на відпочивальників. Про це на оперативній нараді повідомив радник міського голови у селі Михайло Назар. Каже, щоночі на пагорбі проводять дискотеки, розпивають алкоголь та засмічують територію. Щоб зупинити нічні гуляння, людям доводиться викликати поліцію, пише Суспільне Карпати.

Наталія Шевчук живе неподалік гори у селі Вовчинець. Розповідає, у п’ятницю була змушена викликати поліцію, адже її сім’я до 2-ї години не могла заснути через гучну музику та крики нетверезої компанії.

“У хаті спекотно, треба відчинити вікно, бо неможливо. Малого того, що вже пішла не українська музика, а російська попса. Звичайно, що це починає дратувати. По горі — луна страшна — нецензурна лексика, крики, верески. Ну, люди добрі. Я розумію, хочуть відпочивати. Але ми також маємо право відпочити”, — розповідає Наталія Шевчук.

Надія Данишенко, теж місцева, розповідає, що відколи на горі облаштували відпочинкову зону, гамір чути і в центральній частині села. А потік транспорту збільшився у кілька разів.

“Я розумію, молодь хоче відпочити, веселитися, хоче забави. Але треба трішечки подумати про навколишніх. Однак справа не тільки в цьому. Там не дотримуються санітарних умов. Ти хочеш піти на гору, а вони там таке за собою лишають, що це неможливо. Ті люди, які проводять дискотеки, повинні відповідати і за те, як вони це роблять”, — каже Надія Данишенко.

Радник голови Івано-Франківської громади у селі Вовчинець Михайло Назар каже, що жодних дозволів на проведення дискотеки не видавав.

“До мене під’їжджав хлопчина десь у четвер чи п’ятницю. І казав: “Ми хочемо організувати”. Я йому все популярно пояснив, що це не бажано робити навіть при тому, що вони вкладуться до 22-ї години, бо це — скупчення людей. Працівники поліції повинні бути повідомлені – всіляке може бути. Це ж — ліс. Проте все-таки дискотека була організована. Хто, ким, чим і як – це невідомо”, – розповідає радник.

На оперативній нараді міський голова Руслан Марцінків доручив працівникам муніципальної інспекції “Добродій” та правоохоронцям посилити охорону цієї території.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...