Мед Атлант

«Безпечна вода»: ювенальні поліцейські нагадують про правила безпеки під час відпочинку на водоймах

У літню пору увага працівників ювенальної превенції Івано-Франківщини значною мірою прикута до берегів річок, ставів та озер краю. Правоохоронці щоденно проводять профілактичну роботу з відпочивальниками, передусім з підлітками, малюками та їх батьками, щоб не допустити надзвичайних подій за участю дітей на воді.
Найчастіше, як виявляється, причинами загибелі дітей у водоймах є відсутність належного контролю батьків та перебування дітей без нагляду дорослих під час купання. Тому ювенальні поліцейські передусім акцентують батькам, що малолітні діти не можуть самостійно оцінити небезпеку, а відтак ніколи не варто залишати їх наодинці поблизу водойм.
Також не слід дозволяти підліткам самостійно відвідувати ставки та річки.
Також працівники ювенальної превенції наголошують, що ані дітям, ані дорослим не можна купатися, а тим більше пірнати у необлаштованих та незнайомих місцях.
Особливо обережними треба бути під час відпочинку на гірських річках зі стрімкою течією.
Також правоохоронці наполягають відмовитися від ігор у воді, пов’язаних з обмеженням руху ніг та рук, уникати переохолодження у воді та тривалого перебування на берегах водойм під палючим сонцем.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...