Мед Атлант

Франківське підприємство просить дозволу їздити бетоновозам мостом на Пасічну

Дозволити проїзд автобетонозмішувачам через міст над річкою Бистриця Солотвинська, що в Івано-Франківську, на засіданні міської комісії з безпеки руху просив представник підприємства “Спецзалізобетон” Ярослав Кшановський.

За його словами, вага транспорту не перевищує допустиму норму, а тому не пошкодить дорожнє покриття мосту, пише Суспільне Карпати.

Дозвіл для проїзду автобетонозмішувачам через пасічнянський міст потрібний, аби доставити бетонну суміш до будівельних майданчиків, які розташовані поруч із підприємством або в центрі міста, каже Ярослав Кшановський. За його словами, водії мають при собі товарно-транспортні накладні, в яких вписана вага вантажівки та карта руху. Для доставки суміші у межах міста відправлятимуть менші бетономіксери, аби не перевищувати допустиму норму – 24 тонни.

Звичайно, коли ми їдемо на Буковель, ми користуємося об’їзними дорогами, куди нам простіше їхати і не створювати додаткові затори в місті, тим більше в Пасічній на мості. І тому прохання дати дозвіл перетинати міст, аби перевозити наш товар в центр міста. Вага автомобіля – ми все знаємо. Але виходить нюанс. З міста в Пасічну можна їхати без проблем, а з Пасічної в місто — проблема, — каже Кшановський.

Член комісії з безпеки руху та депутат міськради Олег Капустяк запропонував не надавати такого дозволу підприємству. Каже, там не зможуть дотримуватися вагового контролю автобетонозмішувачів. Також, за його словами, оскільки фірма розташована на території Ямниці, то грошей на утримання моста Франківська громада від них не отримає.

Гроші на ремонт нового моста Івано-Франківська територіальна громада має знайти своїми силами. Тому я би просив, щоб ми не створили ніяких прецедентів, відкласти питання на доопрацювання на наступну комісію, — каже Олег Капустяк.

Вагу великогабаритного транспорту на пасічнянському мості контролюють працівники Укртрансбезпеки. А тому дозвіл від комісії непотрібний, розповідає перший заступник міського голови Михайло Смушак. Якщо автобетонозмішувачі підприємства дотримуватимуться ваги вантажу, то їздити цією ділянкою міста їм не заборонено. Окрім цього, на сьогоднішньому засіданні члени комісії вирішили поставити обмежувальні дорожні знаки перед мостом для великогабаритного транспорту.

До слова, в Івано-Франківську у 2020 році після паводку для вантажівок з вагою понад 24 тонни на пасічнянському мосту обмежили рух. Також заборонили рух зі швидкістю більше, як 40 кілометрів за годину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...