Мед Атлант

У Франківську судили чоловіка, який змушував жебракувати людину з психічним розладом

Івано-Франківський міський суд  виніс вирок чоловіку, який змушував людину з психічними захворюваннями жебракувати.

У  2020 році обвинувачений зустрів  чоловіка, який має психічні захворювання та є помірно розумово відсталим. Його психічний стан не дозволяв розуміти характер і значення вчинюваних з ним дій.

Використовуючи уразливий стан чоловіка, обвинувачений завербував його та поселив у своєму помешканні. Ввівши чоловіка з психічними захворюваннями в матеріальну залежність від себе, примусив до жебракування.

Шляхом жебракування чоловік заробляв від 300 до 500 грн в день, більшу частину яких віддав обвинуваченому.

16 вересня 2020 року о 11 год 40 хв на  Дністровській в Івано-Франківську, при спробі забрати зароблені гроші, обвинуваченого затримали.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений, вину визнав повністю. Пояснив, що шкодував потерпілого, знав, що в нього немає родичів, надавав йому прихисток, а кошти, ним зароблені, витрачав на спільні потреби. Усвідомлює, що його дії є неправомірними, на даний час шкодує про вчинене, щиро розкаюється.

Представник потерпілого підтримав заявлений цивільний позов та просив стягнути з обвинуваченого на користь потерпілого моральну та матеріальну (майнову) шкоду, на суворому покаранні не наполягав.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.149 КК України та призначити покарання у вигляді іспитового строку на рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...