Мед Атлант

У Франківську прооперували хлопчика, який проковтнув магнітні кульки

В Івано-Франківську зробили операцію хлопчику, який проковтнув магнітні кульки. Про це повідомили в обласній дитячій лікарні.

В хірургічне відділення поступив хлопчик віком 5 років через 17 днів після ковтання дрібних магнітних кульок. Під час рентгенологічного дослідження побачили магніти в кишечнику, які не просуваються протягом 10 днів.

Відсутність пасажу магнітів по кишечнику стало показанням до оперативного втручання. На операції виявлено інтимне зрощення стінки тонкої кишки, де розташовані 4 магніти, із стінкою сліпої кишки, де виявлено 3 магніти. Проведено клиновидну резекцію тонкої та сліпої кишки, видалення магнітів, ушивання стінки тонкої та сліпої кишки.Зазвичай діти в подібних випадках оперуються після утворення перфорації кишки та розвитку перитоніту. Але даний випадок, на щастя дитини, обійшовся без такого небезпечного ускладнення.

В більшості випадків небезпеку можна попередити, кажуть лікарі.
Переконайтеся, що іграшка відповідає віку дитини та є сертифікованою. Дітям раннього віку не дозволяйте бавитися без нагляду іграшками, які містять дрібні деталі та неякісно фіксовані частини та магніти. Дрібну моторику розвивати корисно, але лише під пильним наглядом дорослого.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...