Мед Атлант

Військовий призов можуть скасувати у 2023 році

Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко прогнозує, що Верховна Рада може скасувати обов’язковий військовий призов у 2023 році.

Про це він повідомив виданню Українські новини.

З прийняттям законопроєкту про національний супротив в цілому поступово це, скасування обов’язкового військового призову,  буде втілюватися. Базові зміни – це питання декількох років. Може, в наступному році якісь речі ми встигнемо зробити. До кінця каденції маємо встигнути в цілому. Це можливо вже з 2023 року. Також буде реформа військкомату. Ці всі реформи очікуються, тому що вони пов’язані з планом членства в НАТО. Військова реформа буде відбуватися далі постійно.

Відомо, що Верховна Рада 16 липня ухвалила закони “Про основи національного спротиву” (№5557) та “Про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про чисельність Збройних сил України” в частині збільшення чисельності Збройних сил України у зв’язку із прийняттям Закону України “Про основи національного спротиву” (№5558) щодо збільшення чисельності ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців. Таким чином, чисельність ЗСУ буде збільшена до 261 тисячі осіб.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...