Мед Атлант

В Україні хочуть заборонити продаж цигарок та алкоголю у супермаркетах

В Україні можуть заборонити продавати в супермаркетах і магазинах алкоголь і цигарки.

Законопроект № 5805 передбачає зміни в частині місць продажу алкоголю і сигарет. Зокрема спиртні напої, і пиво, чи цигарки можна буде придбати не в продуктових магазинах, а тільки у спеціалізованих точках.

Законопроект зареєстрував народний депутат Георгій Мазурашу, повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Законопроект пропонує дозволити продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв, вина, звичайних та електронних сигарет, пристроїв для куріння без згоряння тютюну і аксесуарів для них тільки в спеціалізованих торгових точках. Відзначається, що в таких точках, крім алкоголю і сигарет, більше нічого не буде продаватися.

Згідно із законопроектом, в супермаркетах, продуктових магазинах і точках, де продаються спортивні або дитячі товари, реалізація алкогольної та сигаретної продукції буде категорично заборонена.

У проекті закону також запропоновані штрафи за порушення заборони. Так, магазин або супермаркет, який вирішить продавати сигарети або алкоголь, може бути покараний стягненням у розмірі 21 тисячі 180 гривень.

На думку політика, даний законопроект допоможе Україні боротися з масовим вживанням алкоголю і сигарет, які призводять до захворювань, травм і смертей. Законопроект вже переданий на розгляд.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...