Мед Атлант

Франківський письменник Василь Добрянський презентував три книги

22 липня в Івано-Франківську журналіст та письменник Василь Добрянський презентував три книги: “Вибір капітана Котляревського”, “Трибунал апостолів” та “Помилка капітана Жеграя”.

За період карантину в мене вийшло три нових романи. Вони теж потрапили на карантин. Це прикро для автора коли книга виходить, потрапляє в книгарні і через карантин книгарні закривали. Книги до читачів не доходили. В десяток раз в нас зменшилась кількість найменувань книг. Хоча в Європі, зокрема у Франції ситуація зовсім інша.

За три роки в автора вийшли сім книг.

Під псевдонімом Борис Крамар та під іменем Василя Добрянського. Це було зумовлено побажанням видавця. Перший роман, якому вже рік, – “Помилка капітана Жеграя”. Книга описує динамічний період української держави за правління гетьмана Павла Скоропадського.

Я намагався питати так, щоб читач міг в пошуку ввести ім’я історичної постаті і дізнатись все про особу і епоху, – сказав автор.

“Трибунал апостолів” – другий роман автора. Центром розвитку подій є Біла Церква. Саме там і досі шукають нібито заховані 12 возів з золотом гетьмана Мазепи. У цій частині автор описує як капітан Жеграй дізнається про існування трибунал апостолів, учасники якого вбивали людей у Білій церкві.

Все розповісти я не можу, але багато історичних фактів і персоналій описані в трилогії.

Третя книга готується до друку – “Вибір капітана Котляревського”. У заключній частині трилогії капітан Жеграй проводить розслідування у Берліні.

Саме там планували вбивство Скоропадського. Але замах не вдався. Художній вимисел тут це втручання і роль Жеграя. Насправді ж справа у перенесенні дати зустрічі. “Як казав Франко: “сей твір міг б знайти місце у похідному куфері Наполеона”. Мова йшла про “Енеїду” Котляревського. Мене зацікавило чому так. У книзі спроба знайти відповідь на це питання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...