Мед Атлант

На Франківщині звільнили керівника підприємства “Дороги Прикарпаття”. ВІДЕО

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук 22 липня підписала розпорядження про звільнення керівника ДП “Дороги Прикарпаття” Андрія Сазонова. Документ опублікували на сайті ОДА.

Перед оприлюдненням документа на сайті облдержадміністрації, майже о 21-й годині, Андрій Сазонов на сторінці у Facebook заявив про можливе рейдерське захоплення, пише Суспільне.

За його словами, приблизно о 16:30 в установу прийшли люди. Серед них був заступник начальника департаменту розвитку громад та територій, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Рачкевич. Той попросив зібрати усіх працівників та сказав, що повинен щось повідомити.

Почав зачитувати документ, ніби розпорядження голови ОДА, про звільнення Андрія Сазонова з посади керівника. І одразу зачитав документ, який називається “Розпорядження голови ОДА про призначення нового керівника, в.о. директора державного підприємства, — каже Андрій Сазонов.

Однак, як зазначає Сазонов, ці розпорядження не опублікували на сайті Івано-Франківської облдержадміністрації, а документи, які зачитували, голова ОДА Світлана Онищук не підписала.

Була невстановлена особа, водила Володимира Рачкевича, давала якісь вказівки. Вони чіпали інших працівників. Ми говорили, що вони перебувають на території державного підприємства, але це абсолютно не впливало на них. Вони агресивно себе поводили, агресивно висловлювалися. Дійшло до того, що на адвоката напали. Це зафіксували в заяві, — говорить Сазонов.

Він також додав, що у нього укладений договір до 2025 року. Відповідно, він повинен бути керівником підприємства до цього часу, а звільнити та розірвати договір можна з певних причин. До цього часу, каже Сазонов, вимог щодо порушення умов контракту чи доган не було.

Для мене дивно, що таке може відбуватися — цей цирк. Дивно, що всі департаменти, керівники, хто до цього дотичний, могли собі дозволити. Є зауваження, дайте їх. Треба робити цивілізовано і відповідно до законів, до вимог контракту, — говорить Андрій Сазонов. — У процесі цього захоплення є всі ознаки рейдерського захоплення, це не є законно.

Також керівник “Дороги Прикарпаття” додає, що уже написали заяву про порушення та скоєння злочинів, також готуватимуть заяву щодо неправомірного звільнення та перешкоджанню роботи адвокатів.

Згодом розпорядження із підписом про звільнення Андрія Сазонова опублікували на сайті ОДА. Крім того, з’явилося також розпорядження й про призначення Богдана Яциковського виконувачем обов’язків директора ДП “Дороги Прикарпаття”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...