Мед Атлант

Своя Гармонія від Huawei

Китайський виробник Huawei офіційно представив власну операційну систему Harmony OS 2.0. За словами представників компанії, це абсолютно нова система, яка не є заміною звичним Android або iOS. Нова Harmony OS позиціонується як операційна система, створена для епохи Інтернету Всього (Internet of Everything). Об’єднуючи різні типи пристроїв, ця система буде працювати не тільки на смартфонах, але і підтримувати інші апаратні платформи: телевізори, планшети Huawei, розумні годинники, бортові комп’ютери автомобілів.

Система отримала адаптивний користувальницький інтерфейс, який підлаштовується під тип пристрою, функції безпеки, штучний інтелект для поліпшеного розпізнавання голосу і багато іншого. Розробники також зосередилися на функції передачі даних між пристроями, тому в Harmony OS 2.0 цей процес відбувається швидше, ніж з використанням альтернативних варіантів.

Як Google і Huawei «посварилися»?

Три роки тому між цими компаніями пробігла чорна кішка. Заборона Департаменту торгівлі США на бізнес-відносини з одним з найбільших виробників електроніки і внесення Huawei в чорний список чиновники пояснили тим, що китайська компанія нібито надавала фінансові послуги Ірану, не беручи до уваги діючі щодо цієї країни обмеження американського законодавства.

Якщо перевести з офіційної мови на звичайний: Huawei в рейтингу виробників мобільних пристроїв займала другий рядок, випереджаючи Apple за кількістю проданих смартфонів. Ну а в торговельній війні США з Китаєм всі засоби хороші, тому до цих докорів були додані звинувачення в шпигунстві і заклик до всіх компаній відмовитися від співпраці з китайським виробником електроніки.

Наслідки санкцій для користувачів

Корпорації Google довелося призупинити свою взаємодію з Huawei, яка стосувалася спільних програмних і апаратних розробок. Зрозуміло, що обидві компанії зазнали збитків, але становище нівелювалося досить швидко.

Сьогодні для звичайних користувачів відсутність сервісних додатків Google на планшетах і смартфонах Huawei — не проблема. Поставити Google Play Market на новий апарат китайського виробника зможе будь-хто, хто готовий витратити десять хвилин на виконання покрокової інструкції на YouTube. До того ж кілька останніх новинок смартфонів Honor вже мають встановлені сервіси американської корпорації, оскільки минулого року цей бренд Huawei почав самостійне життя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...