Мед Атлант

Калушанка виборола “бронзу” чемпіонату світу серед кадеток

З 19 по 23 липня в Угорщині на килимах будапештського спортивного комплексу «Tuskecsarnok» відбувся чемпіонат світу з трьох видів спортивної боротьби серед кадетів і кадеток.

В останній день змагань серед дівчат до 18 років бронзову медаль у ваговій категорії до 53 кг здобула вихованка Калуської ДЮСШ «Сокіл» Аліна Філіпович, яка займається у заслуженого тренера України з вільної боротьби Миколи Пукіша, інформує Нафтохімік.  У бронзовому фіналі вона у блискучому стилі за 1 хвилину 43 секунди перемогла на туше швейцарську борчиню Аннатіну Кендру Ліппунер. До цього Аліна так само достроково в 1/8 фіналу подолала за 48 секунд грецьку спортсменку Теофілу Елені Мішель, а у втішній сутичці за 56 секунд поставила на лопатки полячку Олівію Дроздик.

Мешканка Калуша на чемпіонаті світу програла лише одну чвертьфінальну сутичку росіянці Наталії Храменковій з рахунком 6:8, хоча ще за 22 секунди була попереду — 6:4. У підсумку її суперниця пробилася до фіналу, в якому в поєдинку за «золото» поступилася американці Кеті Бріанні Гомес, а Аліна отримала шанс поборотися за «бронзу». І вихованка Миколи Пукіша його успішно використала.

Загалом жіноча збірна України посіла шосте місце на чемпіонаті світу серед кадетів, завоювавши 4 медалі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...