Мед Атлант

У франківському ЦНАПі будуть надавати нові послуги онлайн

У Центрі надання адміністративних послуг Івано-Франківська готують нові сервіси в межах додатку і порталу “Дія”.

Про це Суспільному Карпати повідомив керівник ЦНАПу Богдан Питель.

Насамперед фахівці планують спростити систему оплати для клієнтів, які займаються реєстрацією речових прав на нерухоме майно.

“Ми активно працюємо з Мінцифрою у частині створення QR-кодів біля державних реєстраторів, коли клієнти будуть проводити реєстрацію чи отримувати певну інформацію, – говорить Богдан Питель. – З допомогою сканування клієнт може оплатити за допомогою банківських карток, які завантажені на смартфоні. Ця інформація буде автоматично з’являтися на робочому столі державного реєстратора”.

Другий напрямок – реєстрація та зняття з місця проживання онлайн. Окрім оформлення біометричних документів, ця послуга топова, зазначає керівник установи: Цього тижня відбувається тестування за допомогою мобільного застосунку “Дія”. Клієнти зможуть реєструвати своє місце проживання та знімати з місця реєстрації, не звертаючись до державної установи взагалі”.

Якщо раніше потрібно було приходити усім власникам у держустанову і писати колективну заяву, аби дати дозвіл на реєстрацію невласнику, то зараз внесено зміни у законодавство і реєстрація онлайн буде доступною для клієнтів, які мають ID-картку, а також їхні власники зареєстровані у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

“Тобто, коли ви бажатимете до когось зареєструватися, але ви не є власником, то цій людині буде надходити повідомлення про те, що ви хоче зареєструватися у її житлі. Вона маєте дати згоду на реєстрацію у застосунку “Дія”. Це зручно і одразу фіксується у системі”, – розповідає Богдан Питель

Одразу після того, як проведуть процедуру реєстрації, відомості оновлюються в системі і відображаються у застосунку “Дія”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...