Мед Атлант

В Україні хочуть дозволити змішувати дві вакцини

Міністерство охорони здоров’я розглядає питання щодо комбінування м-РНК вакцини при проведенні щеплення проти COVID-19.

 Як передає Укрінформ, про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.Міністерство охорони здоров’я України ухвалює подібні рішення, спираючись на результати міжнародних досліджень, рекомендації виробника вакцини й аналізу аналогічного досвіду інших держав.

Національна технічна група експертів з питань імунізації, як головний дорадчий орган МОЗ, рекомендувала дозволити так зване мікшування (змішування) вакцини, але при чіткому дотриманні певних умов. Йдеться про можливість введення другої дози препарату Comirnaty/Pfizer-BioNTech після першої дози м-РНК вакцини Moderna, якщо немає можливості закінчити вакцинацію таким же препаратом. Також, якщо у людини була важка алергічна реакція організму на першу дозу векторної вакцини від AstraZeneca, дозволяється ввести другу дозу Comirnaty за рішенням лікаря, — сказав Кузін.

Головний держсанлікар додав, що відповідне рішення групи експертів уже є. За його словами, розглядається питання про оформлення відповідного наказу та розробку детальних покрокових інструкцій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...