Мед Атлант

41 дитина з особливими фізичними потребами здійснила сходження на Говерлу. ВІДЕО

22 липня від спортивної бази «Заросляк» стартувало сходження найчисленнішої групи дітей з інвалідністю на гору Говерла. У сходженні взяла участь сотня людей. Окрім дітей і батьків, вершину підкорювали спортсмени, лікарі, реабілітологи та волонтери. Саме сходження тривало 12 годин, а от підйом зайняв лише 3 год.

За словами організаторів, у всіх дітей попередньо була фізична підготовка. Оздоровчі табори, гуртки та реабілітаційні заняття, тому всі були готові до підйому.

Для багатьох дітей це була мрія, в яку неможливо було навіть повірити. Батьки теж до кінця сумнівались чи діти зможуть, але вони це зробити. Діти стали рекордсменами і увійшли до Національного реєстру рекордів України, – розповідає один із організаторів Сергій Бондаренко.

Громадська організація «Простір розвитку дітей» також була партнерами сходження. Зокрема Дана Аббязова, співзасновниця організації, розповіла про важливість не відокремлювати дітей, адже всі вони сильні тоді, коли в них вірять.

Підйом був нелегким через погодні умови, але всі наші діти мужньо впорались. Ще не бачила в їх очах стільки щастя, коли вони ступили на найвищу гору України.

Організатори закликають і владу звернути увагу на дітей з особливим фізичними потребами. А ще – поділилися про черговий свій благодійний проєкт – фестиваль «Крила весни». Програма обіцяє бути насиченою – будуть конкурси, майстер-класи та інші веселощі для дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...