Мед Атлант

У Франківську відбувся екуменічний молебень, який очолив Митрополит Володимир Війтишин. ФОТО

Щойно на центральній площі Ринок відбувся екуменічний молебень, який очолив Митрополит Володимир Війтишин з нагоди святкування 1033-ї річниці хрещення Київської Русі-України .

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.
“Вітаю усіх з цією величною подією! Ми є спадкоємці держави Київської Русі, яка прийняла дійсно дуже важливе рішення – прийняла християнство! Тому сьогодні відзначаємо 1033-тю річницю Хрещення Київської Русі всеукраїнською молитвою! Нині вона лунає в кожному куточку нашої незалежної України та у Франківську й засвідчує, що наша держава та наше місто є християнським! 🇺🇦” – йдеться в дописі.
Також вшанували пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі. У роки його князювання в основних рисах завершилося об’єднання Давньоруської держави. Він реформував законодавство, провів адміністративну реформу та забезпечив територіальну єдність держави. Та серед усіх реформ, здійснених Володимиром, найважливішою була таки релігійна. Володимир прийняв християнство з Візантії та запровадив його як державну релігію на Русі. За літописом, Володимир охрестив своїх підданих у 988 році, в Києві, на річці Почайна, притоці Дніпра.
“Я вірю, що в цей важливий для нас день усі ми, попри відстань, будемо єдиними! Молимось за справедливий мир в Україні та єднаємось у любові до Бога. І нехай Господь здійснить те, про що ми просимо! Слава Ісусу Христу!” – зазначив міський голова.
На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...