Мед Атлант

Австрія, Словаччина та США візьмуть участь у розслідуванні авіакатастрофи у Коломиї

28 липня, о 13:35 за місцевим часом, під час виконання оглядового польоту на околиці міста Коломия на літаку Aerospool WT10, державний та реєстраційний знаки UR-PAMA, повітряне судно зіткнулося із житловим будинком по вулиці села Шепарівці Коломийського району.

Внаслідок авіаційної події загинув пілот літака (громадянин України), двоє туристів (громадяни США) та один турист (громадянин Великобританії). Літак повністю зруйновано та знищено пожежею. Постраждалих осіб на землі немає.

Щойно НБРЦА дізналося про виникнення авіаційної події, був призначений уповноважений з розслідування та утворена група експертів з технічного розслідування. Для проведення польового етапу розслідування, 28 липня до Коломиї виїхали три представника НБРЦА, які наразі працюють на місці події.

Уповноваженим з розслідування розглядаються різні версії причин виникнення трагедії, зокрема технічна відмова авіаційної техніки, помилка людини під час експлуатації повітряного судна та вплив на подію навколишнього середовища.

З метою встановлення обставин виникнення катастрофи НБРЦА співпрацює у збиранні інформації з Національною поліцією, представники якої перебувають на місці події, Державіаслужбою, підприємством Украерорух, Українським Гідрометеоцентром, іншими відповідними організаціями, які можуть володіти інформацією про політ.

Відповідно до вимог Додатку 13 до Чиказької конвенції, про подію проінформовано уповноважені органи з питань розслідування США, як держави громадяни якої загинули, Словаччини, як держави розробника повітряного судна та Австрії, як держави розробника двигуна, що встановлений на літаку.

Станом на 29 липня, НБРЦА отримало підтвердження від NTSB про призначення уповноваженого представника, який від імені США братиме участь у розслідуванні, зобов’язання від бюро розслідування морських та авіаційних подій Словаччини та уповноваженого органу з питань розслідування безпеки польотів Австрії щодо сприяння у розслідуванні на запит НБРЦА.

За інформацією уповноваженого з розслідування, група експертів, разом зі слідчими поліції оглянули місце події, поспілкувалися з очевидцями катастрофи та керівником польотів, який надавав польотно-інформаційне обслуговування повітряному судну.

Першочерговим завданням експертної групи є якомога швидше встановити об’єктивні причини трагедії та розробити ефективні рекомендації з безпеки польотів, які упередять виникнення подібних подій у майбутньому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...