Мед Атлант

У Вигодській громаді вирішуватимуть, чи будувати міні-ГЕС на річці Свіча

У селищній раді Вигодської територіальної громади переглянуть свій дозвіл на виготовлення проєктної документації на будівництво міні-ГЕС на річці Свіча. Це питання винесуть на позачергове засідання сесії селищної ради через спротив місцевих жителів.

Про це Суспільному повідомив голова Вигодської ТГ Микола Мацалак.

Зокрема, на сесії розглядатимуть рішення селищної ради № 337-5/2021 від 22 квітня 2021 року “Про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється”.

Люди раніше не знали, що там щось має будуватися, бо громаду до відома не ставили. І через це пішло таке обурення. Перші розмови про будівництво велися з 2018 року, вносили зміни у генеральний план. У 2020 році виготовили оцінку впливу на довкілля. І коли вже ухвалили рішення про зміну цільового призначення, коли народ його побачив, це викликало таке обурення, — розповів Микола Мацалак.

На думку голови Вигодської громади, рішення скасують, адже воно викликало громадське обговорення і подання депутатського звернення. Зокрема, жителі довколишніх сіл збирали підписи про незгоду на будівництво міні-ГЕС і писали запити на доступ до публічної інформації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...