Мед Атлант

У Франківську більший відсоток транспорту з кондиціонерами порівняно з іншими містами

Сьогодні, 3 серпня, відбулася чергова оперативна нарада у міського голови Івано-Франківська.Директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк розповів у якому стані комунальний транспорт.

“Електроавтотранс” має 118 одиниць транспорту і понад 500 працівників. Щодня фірма виконує 1700 рейсів, з них понад 500 – тролейбусами. В середньому щодня “Електоавтотранс” перевозить 64,5 пасажирів, з них 42 тисяч автобусами. Найперший транспорт виходить на лінію о 5:35, а останній їде у депо аж об 23:28.

46 автобусів і 41 тролейбус їздять містом, а у села нашої громади їздять 12 автобусів.

Зокрема, директор підприємства повідомив, що 94% автобусів та тролейбусів пристосовані для людей з інвалідністю.

Також 41,5 % транспорту обладнані кондиціонерами. А ще у 2019 році у місті не було жодного автобуса чи тролейбуса з кондиціонером. Та й у порівнянні з такими містами, як Тернопіль, Чернівці, Луцьк, Рівне, то відсоток з кондиціонерами у Франківська більший.

Окрім того, Віталій Голутяк повідомив, що до кінця року усі комунальні автобуси  будуть обладнані камерами відеоспостереження.

Невдовзі планують закупити 8 електробусів – це транспорт, що може їхати 25 км без електромережі. Це будуть «гармошки» на 140 пасажирів. Їх можна буде очікувати в місті десь впродовж 2-х років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...