Мед Атлант

“Шосте чуття”: як у франківському театрі ляльок готують виставу для незрячих. ФОТО

Сьогодні, 4 серпня, у театрі ляльок відбулася репетиція вистави для незрячих у межах проєкту “Шосте чуття. Вистава театру відчуттів”.

Актори розповіли і показали, як готують постановку, у якій будуть задіяні всі органи чуття, окрім очей.

Насамперед вони самі вперше спробували одягнути маски та відчути світ із заплющеними очима. І незважаючи на те, що перебували у звичному просторі, де їм усе знайомо, все одно переживали дуже незвичні відчуття. Кажуть, що ця вистава навіть допомагає позбутися комплексів та страхів.


До слова, відвідувати виставу зможуть і зрячі люди – їм запропонують одягнути маску для сну, щоб також сприйняти виставу так званим “шостим чуттям”. А якщо комусь буде некомфортно чи страшно, можна підняти руку або повідомити про це.


За словами заступниці директора Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки  Тетяни Стефінів вибрали саме таку тему, бо це щось нове і такі вистави насправді рідкість, а особливо в театрі ляльок. Вона розповідає, що до них уже приходять незрячу або слабозорі люди, проте саме цією виставою вони хочуть показати, що насправді, театр відкритий для всіх!

Хоча усіх секретів ще не відкривають, але розповідають, що ляльки у виставі також будуть присутні, але не так, як у всіх попередніх – це буде щось нове.

Усі бажаючі зможуть прийти і відчути це на собі.

“Абсолютно різна вікова категорія глядачів цієї вистави. Це може бути від найменших, тобто, від трьох років, так як ми рекомендуємо ходити в театр від трьох років, і до 101, скажемо так”, – розповідає  Тетяна Стефінів.

МІСТО також спробувало відкрити своє “шосте чуття”.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...