Мед Атлант

Закордонний паспорт має бути один, – ЄС

В ЄС заявили, що Україна продовжує виконувати умови візової лібералізації. Проте, Європейська комісія закликала Україну перестати видавати своїм громадянами по два діючих закордонних паспорти.

Про це пише Місто з посиланням на РБК.

У Польщі виявили громадян України, які мають більше одного легально виданого паспорта, іноді зі зміненими особистими даними, що може дозволити їм залишатися в ЄС понад встановлений 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду, – йдеться в повідомленні.

Також в ЄС зазначили, що останні не біометричні паспорти в Україні видали в 2016 році і повністю відмовитися від них повинні до 2026 року, коли закінчиться термін їх дії.

Скасувати можливість для громадян України мати одночасно більше одного дійсного паспорта; припинити видачу таких “додаткових” паспортів і скасувати дію тих, які були видані , – йдеться в повідомленні.

У той же час в Єврокомісії підкреслили, що візова політика України не повністю відповідає списку третіх країн, громадяни яких підлягають візовому режиму для короткострокового перебування в ЄС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...