Мед Атлант

Вже у вересні на Луганщині може з’явитись українське телебачення

Вчора,  4 вересня відбулось урочисте відкриття 150-метрової радіотелевізійної передавальної станції в Комишувасі, близько Попасній.

Радіотелевізійна передавальна станція має стратегічне значення для інформаційної безпеки регіону. Так як мовлення з РТПС «Комишуваха» остаточно усуне розірваність інформаційного простору і забезпечить відновлення доступу до медіа-контенту на територіях Луганської (Сєвєродонецький, Щастинська райони) і Донецькій (Бахмутський, Горлівський райони) областях мінімум для 200 тис населення. Про це йдеться на сайті Сєвєродонецька.

Відомо, що в планах є організація зони синхронного цифрового телевізійного мовлення з діючої РТС «Бахмутівка» в Щастинська районі Луганської області. З огляду на важливість цього проекту не тільки для регіону, а й для всієї країни, він включений в програму секторальної бюджетної підтримки. Значимість цього проекту важко переоцінити – адже вже 7 років тривають не тільки бойові дії, але і гібридна війна проти України. Це тривалий час жителі тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях майже не мають доступу до українського теле- і радіоконтенту. Так що вони повністю знаходяться під впливом російської пропаганди.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...