Мед Атлант

Апеляційному суду Франківська для роботи бракує понад 2 млн грн – керівниця апарату Розвадовська

З осені через нестачу фінансування Івано-Франківський апеляційний суд перестане надсилати людям паперові листи із запрошенням на засідання. З вересня закінчаться держбюджетні гроші на купівлю поштових марок, відтак на судові засідання почнуть запрошувати прикарпатців по телефону чи надсилатимуть їм електронні листи. За рішенням суду людям доведеться приходити особисто.

Про це Суспільному повідомила керівниця апарату суду Оксана Розвадовська.

Окрім нестачі поштових марок, апеляційний суд Івано-Франківська має борги за комунальні послуги — електроенергію і газ, говорить Оксана Розвадовська. Працівники установи зверталися за допомогою до Державної судової адміністрації України.

“У нас є позов, який зараз перебуває у господарському суді. Сума за газ складає приблизно 50 тис. грн, за світло — десь приблизно 160 тис. грн. Ми звертаємося, пишемо листи, але приходять відписки, що фінансування немає. І якщо буде дофінансована судова система, то спрямують гроші і на наш суд”, — каже керівниця апарату Івано-Франківського апеляційного суду Оксана Розвадовська.

Загалом, за даними керівниці апарату, для роботи у 2021 році Івано-Франківському апеляційному судові не вистачає понад 2 млн грн. Серед найбільших статтей витрат — обслуговування автоматизованої системи документообігу (334 тис. грн), придбання ліцензій на програмне забезпечення (200 тис. грн), придбання паперу та канцтоварів (125 тис. грн).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...