Мед Атлант

Матеріали справи щодо Іловайської трагедії розсекретять, – офіс генпрокурора

5 серпня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила про прийняття рішення щодо розсекречення матеріалів кримінального провадження про організацію та проведення бойових дій в районі Іловайська влітку 2014 року.

Таку заяву Венедіктова зробила заяву на особистій сторінці у Facebook після першої зустрічі із родичами військовослужбовців, загиблих, полонених і зниклих під час подій серпня 2014 року. У розмові брали участь представники СБУ, Міноборони та Генштабу ЗСУ, Мінветеранів, Верховної ради та Офісу президента.

Наближаються 7-і роковини Іловайської трагедії. Сім’ї всі ці роки чекають справедливості. Нами прийнято рішення про необхідність розсекречення матеріалів кримінального провадження щодо організації та проведення бойових дій в районі міста Іловайська. СБУ вже скеровано відповідні клопотання про розсекречення документів до Генштабу ЗСУ та інших органів для прийняття відповідних рішень, — зазначила Венедіктова.

За її словами, на вебсайті ОГП мають намір розмістити відповідний розділ, присвячений “Іловайським подіям”, де повідомлятиметься інформація про хід та результати слідства, а також буде змога ознайомитися із фотокопіями розсекречених матеріалів.

На сьогодні у провадженні повідомлено про підозру першому заступнику начальника Генерального штабу ЗС РФ та колишньому начальнику Головного управління Генерального штабу ЗС РФ, який наразі є заступником Міністра оборони РФ. Крім того, цього тижня до кримінальної відповідальності притягнуто ще двох російських генералів, яким повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, – написала Венедіктова.

Генпрокурорка додала, що зустрічі із рідними і їх об’єднаннями щодо Іловайських подій відбуватимуться систематично, а коло їх учасників з боку державних інституцій розширюватиметься.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...