Мед Атлант

Прикарпатка Ганна Шевчук увійшла у тридцятку кращих зі спортивної ходьби на Олімпіаді

6 серпня прикарпатка Ганна Шевчук виступила на Олімпійських іграх у спортивній ходьбі на 20 км. Спортсменка посіла 27 місце. Загалом змагалися 58 легкоатлеток. Про це повідомляють на офіційному сайті Олімпіади.

Спортсменка здолала дистанцію за 1 год. 36 хв і 27 с. На 2 хв 19 с швидше фінішувала інша українка Марія Сахарук, вона — 19-та. Ще одна легкоатлетка з України Людмила Оляновська стала 40-ю, її результат — 1 год. 40 хв 20 с, пише Суспільне.

“Золото” у спортивній ходьбі на 20 км здобула спортсменка з Італії Антонелла Пальмісано із часом 1 год. 29 хв і 12 с. На 25 с пізніше фінішувала представниця Колумбії Сандра Аренас. У неї — “срібло”. “Бронзовою” призеркою Олімпійських ігор з результатом 1 год. 29 хв і 57 с стала Лю Хун з Китаю.

Що відомо

Спортивною ходьбою Ганна займається з 2009 року. Впродовж цих років вона виступала на чемпіонатах Європи та світу. Потім Ганна завагітніла та народила сина, тому зробила паузу у спорті на два роки. Торік під час одних із змагань спортсменка виконала норматив майстра спорту міжнародного класу, але її результати були недостатніми для олімпійського нормативу — не вистачило хвилини.

Врешті легкоатлетка перемогла на чемпіонаті України, а на командному чемпіонаті у Сумах жодна із спортсменок не змогла перевершити результат Ганни – 20 кілометрів дівчина здолала за 1:29:09 — так потрапила на Олімпіаду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...