Мед Атлант

Зйомки фільмів на Прикарпатті – чудова популяризація нашого краю

Таку думку сьогодні під час засідання «круглого» столу на тему «Розвиток кінокомісій в регіонах як частини креативної економіки» за участю представників Ради з питань кінематографії та Державного агентства України з питань кіно висловила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Зазначимо, що метою проведення засідання стала презентація роботи громадської організації «Кінокомісії Івано-Франківщини» та обговорення перспектив розвитку кіноіндустрії в області.

Вітаючи гостей, Світлана Онищук підкреслила, що велич Прикарпаття – у талановитих людях, які своїми вміннями прославляють область не лише на теренах України, а й за кордоном, зокрема, й через кінематографію. Тому підтримка вітчизняної кіноіндустрії – це важливе завдання для обласної влади.

«Івано-Франківщина – це унікальний край. Нашим потенціалом є рекреаційні та природні ресурси, а також талановиті люди, які своєю працею та вміння прославляють наш край, – наголосила керівниця області. – Обєднавши зусилля влади, митців та бізнес-середовища, ми зможемо розвинути кінематограф на Прикарпатті і долучитися до створення якісного українського кіно».

Під час засідання йшлося про роботу громадської організації «Кінокомісії Івано-Франківщини», яка вже понад три роки працює в області, її завданням щодо сприяння розвитку вітчизняної кіноіндустрії. Зазначалося, що функціями організації є промоція регіону, залучення кінематографів до роботи на Прикарпатті, а такої забезпечення належних умов для створення кінокартин: підбір локацій для зйомок, налагодження співпраці з органами влади, допомога у пошуку молодих талановитих акторів.

Учасники «круглого» столу зазначали, що розвиток кінематографії – це поштовх до розвитку туризму, культури та економічного зростання. Разом з тим, це можливість через фільми популяризувати регіон та всі його принади.

Зазначимо, що учасниками засідання  були представники Ради з питань кінематографії Артем Колюбаєв, Юрій Горбунов, Олексій Тритенко, а також голови Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...