Мед Атлант

Чому затримали відкриття приймального відділення Бурштинської лікарні

Приймальне відділення Бурштинської центральної міської лікарні з кінця 2020 року не можуть здати в експлуатацію, тому що підрядники несвоєчасно виконали роботи і є недоліки у проєкті будівництва. Про це сказав Суспільному голова Бурштинської територіальної громади Василь Андрієшин.

За його словами, минулого року “Брошнівська Будівельна Компанія” виграла тендер на ці роботи, але гроші повністю не освоїла. З 12 млн грн підприємство використало 8 млн 900 тис. В проєктній документації “Брошнівська Будівельна Компанія” зазначила витрати в розмірі 14 млн грн.

У будівельній компанії кажуть, що вони, окрім 12 млн, ще виконали робіт приблизно на 2 млн грн. Але актів виконаних робіт немає, вони є непідтверджені. Може, в процесі буде якось виявлятися, але я чітко знаю, що мова йде про 12 млн, з яких 9 освоєно і оплачено, а 3 — неоплачено. Вони лягають зараз на Бурштинську міську раду, — каже міський голова.

Зі слів Андрієшина, на цей проєкт громада зобов’язана додатково витратити понад 3 млн грн, тобто разом — це понад 6 млн грн.

Трішки виникло непорозуміння, тому що, коли складали проєкт, не врахували приміщення для комп’ютерної томографії та рентгенкабінету. Під ці два приміщення спеціалісти Івано-Франківського “Діпроміста” розробили окрему документацію. Цей проєкт вартує 3 млн 180 тис. грн. Відповідно, ми взяли на себе ці роботи, бо вони не були передбачені державним бюджетом. Залишилося ще 200 тис. грн. Це 1-2 тижні, — каже очільник Бурштинської територіальної громади.

Щоб витратити з місцевого бюджету на приймальне відділення ще понад 3 млн грн, громаді доведеться відмовитися від ремонту доріг, каже Василь Андрієшин. За його словами, він повідомив про це керівництво Івано-Франківської облдержадміністрації. За прогнозами Андрієшина, приймальне відділення відкриють через 1-1,5 місяця.

Як повідомила Суспільному голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, проблема Бурштинської лікарні “перебуває на її особистому контролі”, як і інші 3 медзаклади області.

Що стосується Бурштинської центральної міської лікарні, це проблемне питанння я підняла на селекторній нараді, оскільки побачила, що є проблема. Ми одразу провели ще одну нараду, на якій обговорили співфінансування. Всі проблемні питання ми узгодили з головою територіальної громади. Він пообіцяв співфінансування для того, щоб ми завершили цей об’єкт. Це — 3 млн 133 тис. грн, — каже голова ОДА.

Зі слів Світлани Онищук, всього в Івано-Франківській області облаштовують 9 приймальних відділень лікарень у Косові, Надвірній, Калуші, обласній клінічній лікарні, Бурштині, Городенці, Долині, Коломиї, ЦМКЛ у Івано-Франківську. На них уряд виділив з державного бюджету 72 млн грн. Чотири об’єкти з дев’яти потребують завершення. Світлана Онищук каже, що причиною затягування є несвоєчасність освоєння грошей у 2020 році та неготовність дозвільної документації. Більше зобов’язань тепер поклали на департаменти будівництва та охорони здоров’я облдержадміністрації.

Зараз працюють над відкриттям 3 відділень Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні, Долинської багатопрофільної лікарні та Надвірнянської центральної районної лікарні. Відтермінування відкриття приймалень у медзакладах Світлана Онищук пояснює затримкою з дозвільними документами у ДАБІ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...