Мед Атлант

У Калуші можуть залишити безкоштовне харчування тільки для учнів 1-2-х класів

9 серпня на оперативній нараді у міськвиконкомі Калуській міський голова Андрій Найда зазначив: треба визначитися з харчуванням школярів.

У зв’язку з тим, що змінюються вимоги до харчування, змінюються ціни, а ми максимум, що можемо підняти на тендерах, це на  10%. Відповідно, була озвучена пропозиція залишити харчування для 1-2-х класів, але поліпшити їм якість, а також для учнів пільгових категорій і дати на розгляд депутатських комісій. До початку навчального року ми повинні чітко визначитися з харчуванням. Мусимо думати, як жити далі, — зазначив міський голова Андрій Найда.

На нараді нагадали: в Івано-Франківській області жодна громада за винятком Бурштина і Калуша не фінансує з бюджету харчування учнів 1-4-х класів, інформують “Вікна”.

Нагадаємо, в Калуші можливість обмеження харчування коштом бюджету для учнів молодших класів обговорювали наприкінці минулого року. Тоді навіть провели опитування батьків учнів 1-4-х класів закладів загальної середньої освіти Калуської громади та тему організації харчування (80% батьків висловилися «за» безкоштовне харчування учнів 1-4-х класів). Мету опитування влада пояснювала так: бюджет Калуської громади є дуже незбалансованим, тож, влада змушена шукати шляхи оптимізації видатків.

Проте у підсумку посередині навчального року звичний порядок вирішили не змінювати і було прийнято рішення щодо забезпечення безкоштовними сніданками усіх учнів молодших класів громади та дітей пільгових категорій у другому семестрі 2020-21 навчального року. На харчування школярів коштом бюджету передбачили близько 6,6 млн гривень лише на один семестр, з яких понад 5 млн гривень — для школярів 1-4-х класів, які не належать до інших пільгових категорій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...