Мед Атлант

До Івано-Франківська прибули шість нових автобусів. ФОТО

Шість автобусів турецького виробництва GULERYUZ COBRA GM 220LE поповнили автопарк КП “Електроавтотранс”. Ще один автобус приїде до кінця серпня.

Директор підприємства Віталій Голутяк розповідає, що 5 таких автобусів у ЕАТ уже були і добре себе зарекомендували. Тож до компанії вирішили закупити ще 7 таких красенів. 

“Це дозволить нам збільшити кількість автобусів на міських маршрутах №40, №41 та №55. Тобто будемо випускати більше одиниць техніки на лінію щодня, не знімаючи при цьому інші автобуси з маршрутів. Це неабияк актуально, оскільки з вересня пасажиропотік зростає, адже розпочинається навчання у школах, університетах. Тому ми дуже вчасно їх отримали”, – розповідає Віталій Голутяк.

Придбані автобуси підлаштовані під людей з особливими потребами. А ще вони обладнані кондиціонерами. Тож тепер у КП «Електроавтотранс» уже 45% від загальної кількості транспорту – із кондиціонерами. Якщо мова виключно про автобуси – то кондиціонери мають уже 50% з них.

“Кобри” мають довжину 9,3 метри. Це дозволить “закрити” ті маршрути, де не може їхати 12-метровий транспорт.

“На українському ринку немає такого класу автобусів з такими параметрами. Тому ми й звернулися до турецького виробника. В Україні в основному їздять автобуси такого класу білоруського виробництва. Але, зважаючи на теперішню ситуацію, вважаю, що ми обрали оптимальний варіант”, – пояснює Віталій Голутяк.

Надалі планують продовжувати закупівлі 12-метрових автобусів вітчизняного виробництва. До слова, таких комунальне підприємство зараз має 40 одиниць.

Водій комунального автобуса Михайло відзначає комфортність цього транспорту:

“У таких автобусах приємно їздити як водіям, так і пасажирам. Вони мають плавність ходу, обладнані кондиціонерами у кабіні водія та у салоні. Ще однією зручністю є безготівкова оплата, бо під час руху не відволікаєшся, а пильно стежиш за дорогою”.

Очікуючи на нові автобуси, на підприємстві уже підготували та простажували водіїв. Адже вони мають відповідати вимогам якісного перевезення.

“Поступово рухаємось до того, щоб забезпечити всю нашу громаду комунальним транспортом. Та обираємо для цього комфортні автобуси. Тішимося, що маємо змогу розвивати власну транспортну інфраструктуру для нашої громади!” – прокоментував надбання міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...