Мед Атлант

Вода замість газу. Через сусіда 70 квартир у франківській багатоповерхівці залишились без газу

 У багатоквартирному будинку по вул. Залізнична, 21а у газопроводі замість газу – вода. Така надзвичайна ситуація трапилася після того, як власник однієї з квартир, ймовірно, намагався самостійно здійснити підключення чи заміну газового приладу до діючих мереж газопостачання.

При цьому, найімовірніше, власник однієї з квартир під час монтажних робіт переплутав шланги, підключивши газову систему багатоквартирного будинку до водопроводу. Про це повідомили в АТ «Івано-Франківськгаз».

У результаті самовільного втручання в газову систему залиті газові прилади споживачів та виведені з ладу прилади обліку газу. Тож наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи: знімають газові лічильники на заміну, опорожнюють та осушують внутрішньобудинкову газову мережу від води, проводять прочистку газових приладів. Горе-майстра, який, ризикуючи своєю безпекою і безпекою сусідів, втрутився в газорозподільну мережу, тепер шукає поліція. АТ «Івано-Франківськгаз» написав заяву до правоохоронних органів, щоб з’ясувати, хто саме вчинив протиправні дії, – йдеться у повідомленні.

Винуватця аварійної ситуації чекає штраф та компенсація завданих збитків як сусідам, так і газорозподільній компанії.

Газопостачання по вул. Залізничній, 21а частково відновлено. Газопостачання споживачів під’їзду будинку, де сталося затоплення газової мережі, буде відновлено після надання доступу до всіх квартир для детального обстеження газових мереж та перевірки їх на герметичність.

АТ «Івано-Франківськгаз» наголошує, що встановлювати, переносити, замінювати чи ремонтувати газові прилади мають право лише спеціалісти із відповідною кваліфікацією та дозволом на виконання газонебезпечних робіт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...