Мед Атлант

Заочне обговорення історико-архітектурного опорного плану Калуша завершилося нічим

1 червня на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили оголошення про запрошення до обговорення проекту «Історико-архітектурного опорного плану, визначення меж та режимів використання історичних ареалів міста Калуш Івано-Франківської області».

Замовником розроблення містобудівної документації є виконавчий комітет Калуської міської ради, розробником — Державне підприємство науково-дослідний і проєктний інститут містобудування (ДП«НДПІ Містобудування»).

Пропозиції громадськості до проєкту історико-архітектурного опорного плану можна було подавати до 18 червня. Далі їх обіцяли  звести в єдиний реєстр і направити Інституту для розгляду і врахування або відхилення з поясненням позиції.

Проте минуло більше двох місяців від старту громадського обговорення, а жодних повідомлень про його результати на офіційному сайті Калуської міської ради відтоді не з’являлося. Як повідомив у коментарі «Вікнам» головний архітектор міста Роман Кузик, у відведений термін міська рада не отримувала жодних зауважень чи заперечень до проєкту історико-архітектурного опорного плану. Єдині зауваження, які були, — від Івано-Франківської обласної спілки архітекторів — міська рада отримала ще в лютому. Відповідь проєктантів на них оприлюднили ще 1 червня (разом з оголошенням громадського обговорення).

Зараз проєкт Генерального плану Калуша (разом з історико-архітектурним опорним планом) перебуває на розгляді архітектурно-містобудівної ради області. Після цього його направлять на експертизу, а згодом — винесуть на затвердження сесії Калуської міської ради.

Нагадаємо, від лютого у Калуші планували провести громадські слухання з обговорення історико-архітектурного опорного плану, їх кілька разів переносили (спочатку через неможливість приїзду проєктантів, потім — через червону карантинну зону), врешті-решт у квітні організували громадське обговорення онлайн, в студії міського телебачення — воно було зірване через повідомлення про мінування. Після цього було запропоновано заочний формат громадського обговорення.

Головний момент історико-архітектурного опорного плану, який збурює громаду, — допустима висотність забудови в історичному ареалі міста — на площі Героїв. У проєкті, який відправили на погодження, вона становить 30 метрів, що відповідає намірам власників колишнього кінотеатру “Відродження” збудувати на його місці дев’ятиповерхівку.

Нагадаємо, що на Франківщині диких тварин вакцинуватимуть від сказу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...