Мед Атлант

У поліції Івано-Франківщини впроваджують систему “Сustody Records”. ФОТО

Найближчим часом інформаційна підсистема буде пілотуватись у відділах поліції Прикарпаття, а наразі триває процес підготовки щодо її впровадження.

Основна мета Сustody Records – захистити права і свободи громадянина. Йдеться про попередження можливих неправомірних дій як з боку поліцейських щодо затриманих, так і з боку відвідувачів щодо співробітників поліції, інформує пресслужба Поліція Івано-Франківської області.
12 серпня в поліції Івано-Франківщини відбулася робоча нарада під керівництвом начальника Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко за участю начальника ГУНП в Івано-Франківській області Сергія Безпалька та керівників апарату обласної поліції.
Руслан Горяченко презентував правоохоронцям автоматизовану відеомоніторингову систему обліку затриманих осіб “Custody Records”, яка невдовзі запрацює в усіх відділах і відділеннях поліції Прикарпаття.
Відтак, працівники профільних служб пройдуть відповідне навчання.
Така система забезпечує фіксацію усіх дій, які проводяться з особами з моменту їх затримання поліцейськими та аж до звільнення або поміщення до СІЗО.
На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенні
Схожа система вже декілька років працює в усіх ізоляторах тимчасового тримання області і за цей час в установах не допущено надзвичайних подій.
Після конференції правоохоронці відвідали Калуський відділ поліції, де триває підготовка приміщень до впровадження цієї системи.
Начальник поліції Івано-Франківщини Сергій Безпалько спільно з Русланом Горяченком оглянули приміщення підрозділу, в якому вже запрацював поліцейський фронт-офіс.
Керівництво надало конкретні рекомендації щодо облаштування службових приміщень, аби система “Custody Records” функціонувала ефективно.
На зображенні може бути: текст

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...