Мед Атлант

Без карате, зате з брейкдансом та серфінгом: як змінилась програма Олімпійських ігор?

На Літніх Олімпійських іграх у 2024 році у Франції остаточно не буде карате — воно дебютувало як олімпійський вид спорту на цьогорічних змаганнях у Токіо. Також із програми виключили бейсбол і софтбол.

Таку інформацію оприлюднили на сайті Olimpic Sports.

на Іграх-2024 у Парижі будуть представлені брейкданс та серфінг. Про рішення виключити карате було відомо й раніше. Цей вид рукопашного бою є популярним у Японії, тож його представленням на Іграх у Токіо професійні асоціації хотіли забезпечити його олімпійський статус і надалі. Пише Місто з посиланням на Громадське.

У Франції популярність карате не така висока, на відміну від брейкдансу, яким захоплюється тамтешня молодь — тому організатори літньої Олімпіади-2024 ухвалили рішення виключити карате й погодили його з Міжнародним олімпійським комітетом. Крім карате, серед нових видів спорту на Іграх у Токіо були представлені бейсбол і софтбол (раніше вже були представлені на Олімпіаді), спортивне скелелазіння та скейтбординг. Усі вони, окрім бейсболу та софтболу, будуть і на Іграх-2024.

Літні Олімпійські Ігри у 2024 році відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня. МОК планує зробити Олімпійські Ігри «гендерно збалансованішими, молодіжними та більш міськими». Так, МОК рекомендує, щоб в Олімпіаді-2024 брали участь 50% чоловіків та 50% жінок. Якщо порівняти з Токіо-2020, зросте кількість змішаних гендерних змагань — з 18 до 22. Також комітет зменшує загальну квоту спортсменів, які можуть брати участь у змаганнях, до 10 500. МОК обіцяє, що скорочення буде пропорційне і торкнеться зокрема важкої атлетики й боксу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...